Mesés kertek Bécs 22. kerületében

Színpompás virágok és pálmafák – a Hirschstetteni Virágoskertek (Blumengärten Hirschstetten) olyan látványosság Bécs külvárosában, amelyet nálunk kevesen ismernek, pedig páratlan élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Sőt, még belépőt sem kell fizetni. 

A Hirschstetteni Virágoskertek kialakításakor nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a nyugalmat kereső sétálók, a kisgyermekes családok és a hobbikertészek is megtalálják itt a nekik tetsző helyeket. Találunk csöndes zugokat éppúgy, mint ötletesen kialakított játszótereket, parasztgazdaságot, állatokat és rengeteg információt is.

A belépés ingyenes, a kertek a nyári szezonban (2022. október 17-ig) 9-18 óráig látogathatóak, hétfő szünnap. Október 18-tól november 1-ig: keddtől vasárnapig 9-17 óráig, hétfőn zárva.

A 2022/23-as téli szezonban a szabadtéri terület és az állatkert 2022. november 2. és 2023. március 12. között zárva tart. A Pálmaház az alábbiak szerint tart nyitva: keddtől péntekig 9-15 óráig, vasárnap 9-18 óráig, hétfőn és szombaton zárva.

Adventi vásár: november 17-től december 23-ig: csütörtöktől vasárnapig 9-20 óráig.

A park déli bejáratának címe: Bécs 22., Quadenstraße 15, a csak a nyári szezonban nyitva tartó északié: 22., Oberfeldgasse gegenüber 41.

Képgaléria:

(Kattints a képek közé a nagyobb felbontásért!)

Látogatás ideje: 2019. augusztus 7. – ezt az (ide most frissített) anyagot akkoriban a Harmoneten tettem közzé

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s