Egzotikus növényvizit a kassai botanikus kertben

Egy egészen valószerűtlen csaknekünkdzsungel: a Botanická záhrada UPJŠ v Košiciach, azaz a kassai Pavel Jozef Šafárik Egyetem botanikus kert.

Szlovákia legnagyobb füvészkertjébe Kassa városközpontjából viszonylag könnyen át lehet tömegközlekedni (mondjuk, mi a Bankóról lefele jövet tértünk be, utána meg gyalog mentünk vissza a belvárosba, mert én mindenhol ragaszkodom a hely szellemének megkísértéséhez, vagy legalább kis megértéséhez, ahhoz meg a lakótelepek is hozzátartoznak).

Na, de a botanikus kert! A 30 hektáros területen órákig lehet bolyongani, meg lelkileg alakot váltani a trópusitól az alpesiig. Mellé állatok, jó levegő, relax, városfölöttiség. Mindezért a teljes árú belépő 2020 nyarán 3 euró volt.

Az óriás farkasalma nem egy óriásfarkas alma, de amilyen hülyén néz ki, felőlem az is lehetne… Ez volt az a növény, aminek muszáj volt utánaolvasnom, mert első, második és sokadik ránézésre is csak a házi használatú „emmegmiap’csa” megnevezésig jutottam.

Az óriás farkasalma tehát egy csavart szárú, fás, akár 10 méterre is megnövő liánféle, hatalmas virágokkal, és egy növényes weboldalon gond nélkül ráfért A 10 legcsúnyább virág c. listára. Azt is írják, hogy nem csak ronda, hanem büdös is, szóval egészen megsajnáltam szegényt.

Le a növénytestszégyenítéssel! 😁

Látogatás időpontja: 2020. augusztus 7.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s