Tuti téli totyogás: pingvinséta!

Pingvinekkel korzózni viszonylag kevés alkalom adatik Magyarországon, de nem lehetetlen! A Jászberény ZOO téli programja a pingvinséta, minden délelőtt 11 órakor indul, és lehet hozzájuk csatlakozni.

A Jászberény ZOO szuper családi programja során a pápaszemes pingvinek elhagyják kifutójukat, és a látogatókkal közösen sétálnak egyet az állatkertben. A séta nem idegen a pingvinektől, hiszen természetes élőhelyükön is kisebb-nagyobb távolságokat kell megtenniük a tenger és a fészkelőhely között.

Gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt nagy élmény testközelből találkozni ezekkel a mókás kis madarakkal. Néha még az is előfordul, hogy kibogoznak egy-egy cipőfűzőt, vagy fészekanyagot gyűjtögetnek a séta alatt. Nekem a csizmám keltette föl egy jómadár érdeklődését.

Az állatkerti kísérőtől közben számos érdekességet is megtudhatunk a pingvinek életéről, például azt, hogy remekül működik náluk a családi munkamegosztás: a hím és a tojó felváltva költi a tojást.

A pingvinek minden nap délelőtt 11-kor indulnak sétálni. Nem kötelező program ez számukra, ezért induláskor gondozójuk gondosan megszámolja őket, aztán a séta végén újabb létszámellenőrzést tart, mert a pingvinek hajlamosak rá, hogy elcsalinkáljanak ide-oda a lábak között.

A pingvinséta csak téli program a Jászberényi Állat- és Növénykertben, mivel a pingvinek érzékenyek a szúnyogcsípésre, ezért csak november és március között kapnak kimenőt rovarhálóval fedett kifutójukból.

Cím: 5100 Jászberény, Fémnyomó utca 3.

Tel.: +36 30 657 5619 (nyitvatartási időben hívható, ami télen 9-től 16 óráig tart)

A belépődíjakról itt tudsz tájékozódni.

Látogatás ideje: 2022. december 26.

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s